Vištienos krūtinėles vėrinukai

Paskelbta 2014-10-13

  • Vištienos krūtinėles vėrinukai

Sveikuoliški, sotūs ir beprotiškai skanūs :

Vištienos krūtinėles vėrinukai

2 puselių vištienos krūtinėlės
1 nedidelės cukinijos
1 mažo indelio konservuotų ananasų griežinėlių
2 a. š. rūkytos paprikos miltelių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 citrinos sulčių
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
Mėgstantiems aštriau galima įberti džiovintų smulkintų čili pipirų.

Vištienos krūtinėlė supjaustyti kubeliais (~2-3cm dydžio). Pasiruošti marinatą: sudėti prieskonius, supilti alyvuogių aliejų ir išspausti pusės citrinos sultis. Viską gerai sumaišyti, sudėti vištiena ir palikti pasimarinuoti. Geriausia porai valandų, jei skubate užteks ir 30min.
Cukiniją nulupti, supjaustyti plonomis riekelėmis, ananasų sultis nupilti, griežinėlius padalinti į 4-5 dalis. Ant medinių iešmelių verti gabalėlį vištienos, riekelę cukinijos ir ananaso, toliau kartoti ta pačia seka. Suvertus vėrinukų iešmelius dėti į orkaitę, ant grotelių. Orkaitė turi būti gerai įkaitinta iki 220 laipsnių. Jei turite galimybę kepti ant žarijų – puiku!
Po grotelėmis orkaitėje rekomenduojama padėti indą su vandeniu, kad garuotų, taip neišsausės vėrinukai. Kepti apie 20min, pabaigoje trumpam įjungti grilio funkciją.
Patiekti su šviežių daržovių salotomis. Norintiems sočiau išsivirkite basmati ar kitų ryžių prie garnyro.
Skanaus!

Komentarai

Kolkas klientų komentarų dar nėra..

Komentuoti